top of page

Najaar 2019

Filet de Sax

Een blijspel van Peter Kremel in regie van Nick Rigo

Korte inhoud:

Jouri en Daisy zijn een koppel dertigers die nu eindelijk eens zes weken verlof kunnen nemen. Jouri ligt volledig onder de ‘sloef’ van Daisy en vindt sinds zijn verlof begonnen is elke dag zijn dagtaken met krijt op een groot bord geschreven in de leefkamer. Hierdoor heeft Jouri weinig tijd voor zichzelf en zijn hobby’s. Hij wentelt zich in zijn slachtofferrol en schreeuwt zijn onmacht en frustratie uit tegenover de postbode en de buurvrouw. Hij tracht onder zijn taken uit te geraken maar wordt telkens verbaal overdonderd door zijn vrouw waardoor hij steeds weer besluit in zijn slavenrolletje te blijven om zo de kerk in het midden te houden. Op een dag krijgt Daisy een brief van haar zuster Angelique, die zij jaren niet heeft gezien, met het bericht dat zij met haar nieuwe vriend (ze heeft er ondertussen al verscheidene versleten) op bezoek komt. Paniek alom en zeker wanneer door het laattijdig leveren van de brief het bezoek reeds voor de volgende dag is voorzien. Angelique is rijk, Daisy niet maar heeft steeds de schijn hoog gehouden. Wanneer inderdaad Angelique en haar nieuwe vriend, een Duitser, in folkloristische klederdracht, op bezoek komen ontstaan er chaotische en hilarische situaties die een amusante apotheose tot gevolg hebben.

Voorjaar 2019

Van kwaad naar erger

blijspel van Jeroen Maes

Regie Sofie Jacobs

Korte inhoud:

Frank is getrouwd met Jenny, een nachtverpleegster. Als zij met de nacht staat, komt Kelly zijn voeten warm houden. Als Jenny plots vroeger naar huis komt, dreigt alles uit te komen. Nieuwe buurman en duivenmelker Etienne wil net op dat moment komen kennismaken en wil in passant praten over een bouwvergunning voor zijn nieuwe duiventil. Frank bombardeert hem meteen tot echtgenoot van Kelly om zijn affaire te maskeren. Maar als Josiane, de vrouw van Etienne aanbelt, kan het spel van persoonsverwisselingen en verstoppen beginnen. Tot alles uitkomt en wat blijkt?...... Daarvoor zult u moeten komen kijken!

Najaar 2018

Martin&Mathilda

Blijspel van Pol Anrys

Regie van Nick Rigo.

Korte inhoud:

Martin en Mathilda zijn broer en zus op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen. Dat deel uitmaakt van een grote boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten verkochten ze die boerderij echter 20 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand echter weet is dat broer en zus op de grote zolder een louche handel hebben met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten. Maar net in de week waar ze trachten veel geld te verdienen logeren er in het hotel groepje

wielertoeristen die deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen.

Dit alles te samen zorgt voor veel misverstanden. Lachen verzekerd!

Veel plezier met

Martin & Mathilda!

Voorjaar 2018

Komen (vr)eten

Blijspel van Jeroen Maes in een regie van Sofie Jacobs

Korte inhoud.

Het concept is welbekend,vier onbekenden gaan bij elkaar tafelen en geven punten op gastronomie en voor sfeer en gezelligheid. Meestal een jolige boel.

Ook in deze culinaire komedie worden vier totaal verschillende individuen met elkaar geconfronteerd. De verschillen zijn groot, bij sommigen onoverbrugbaar.

Of wat te denken van de carnivoor Lucas die punten moet geven voor het vegetarische menu van de alternatieve Marie-Christine?

Of de rondborstige Romy die hoopt op een stoere brandweerman als vierde kandidaat en haar droom meteen in rook ziet opgaan als ‘Jaco Le Beau’ verschijnt.

Confrontaties die danig op de lachspieren werken. En dan blijkt er tot ieders verbazing toch een onderlinge band te zijn. Wat nogmaals aantoont hoe klein(geestig) Vlaanderen kan zijn.

Najaar 2017

Hete kussen uit Lourdes

Blijspel van Peter Kremel in regie van Nick Rigo

Korte Inhoud

Germaine heeft alle geluk van de wereld. Ze won de superlotto, is net getrouwd met de veel jongere Jacky en is nu met hem op huwelijksreis. Ze zijn echter niet alleen. Haar twee zusters Rossette en Maria, hun partners en hun nichtje Tinneke zijn ook van de partij. De zussen gingen ervan uit dat de reis hen naar Lourdes zou brengen maar ze blijken nu, tegen hun zin, in de brousse van Colombia in Zuid-Amerika te zijn aanbeland. De frustraties lopen dan ook hoog op. Iedereen vraagt zich af waarom ze daar in godsnaam zijn terechtgekomen, behalve Jacky. Deze geniepigaard weet zeer goed waarom en blijkt niet zo'n goeie bedoelingen te hebben! Veel plezier met deze dolle komedie.

Voorjaar 2017:

Met Twee op Een Kamer

Blijspel van Ruud De Ridder in regie van Sofie Jacobs

Korte inhoud

Edgard Van Diest ligt in het ziekenhuis. Hij is geopereerd van een blinde darm en ligt op kamer 354. Een tweepersoonskamer, hoewel Edgard liever een eenpersoonskamer had omdat hij nogal gesteld is op zijn privacy. Maar er was geen andere kamer beschikbaar.

Hij heeft het geluk dat hij toch alleen ligt, in het andere bed ligt niemand. Hij krijgt alleen bezoek van zijn vrouw Chantal en wil niemand anders zien. Tot het moment dat Charel Muyshondt binnenkomt. Charel komt met veel lawaai binnen. Hij zingt, moeit zich met alles en gunt Edgard geen minuut rust.

Edgard, die een zeurpiet is, moet helemaal niet weten van zijn kamergenoot. En dan is er nog de strenge zuster Kiekens, de sexy verpleegster Maggy en de nieuweling: de onhandige Willy.. Reden genoeg om er een hilarische komedie van te maken.

Najaar 2016:

Een Weekendje Moorden

Blijspel van Rudy Soetewey in regie van Sam De Wolf

Korte inhoud

Een agent in een klein wijkkantoor heeft het niet onder de markt. Als op een weekendnacht plots drie mensen zich voor moord willen aangeven, wordt zijn job bepaald moeilijk. Een incompetente commissaris die de zaken zelf wil oplossen, maakt het er bovendien niet eenvoudiger op...

Voorjaar 2016:

Pinguin Paradise

Blijspel van Jef Lemmens in regie van Bart De Brandt

Korte inhoud

De "straatzusters" staan bekend om het goede werk dat ze verrichten binnen de gemeenschap. Ze zijn een steun en toeverlaat voor al wie eenzaam is. Aan ieder die het nodig heeft bieden ze een schouder om op te huilen en een warm bed. Of doen ze toch meer? Zuster Overspelia, Sensualis, Felatia en Clitoria zijn immers geen gewone nonnen. Het zijn zelfs helemaal geen nonnen. Onder de dekmantel van de �straatzusters" runnen ze hun huis van lichte zeden. Als hun project echter wordt uitgekozen om bezocht te worden door de Paus in hoogsteigen persoon, gaan de poppen aan het dansen. Alles wordt in gereedheid gebracht om hem te ontvangen als plotseling Don Luca, de plaatselijke maffiabaas, ook nog eens ten tonele verschijnt. Hoe verloopt het contact tussen deze twee gezagsbekleders? En kunnen de "zusters" hun alter ego geheim houden?

Najaar 2015:

Het Geluid van Zwetende Chinezen

Blijspel van Bart Spaey in regie van Andy Peelman

Korte inhoud

Je zal het als toneelkring toch maar meemaken! Maanden aan een stuk repeteer je jezelf te pletter om de voorstelling van een schoon Chinees drama klaar te krijgen, en de avond voor de première wordt in het zaaltje ingebroken! Alles is weg! Het decor, de kostuums, de muziek en uiteraard ook de moraal! Het publiek naar huis sturen en de mensen alzo op hun culturele honger laten zitten is onbeleefd! Vinden ze daar “toevallig” toch geen koffer vol attributen zeker?… Dus, spelen ze maar een paar tafereeltjes uit het schooltoneel!...We krijgen bijgevolg een zéér speciale en ietwat gemoderniseerde versie van enerzijds, “Roodkapje”, en anderzijds “Sneeuwwitje”...Vooruit dan maar ?…Zot zijn doet geen zeer, maar ’t jeukt een beetje!

Voorjaar 2015:

De Lingerie Van Mijnheer Henri

Blijspel van Bart Verdonck in regie van Andy Peelman

Korte inhoud

Henri Derijcke is fabrikant van dameslingerie en zeer geïnteresseerd in vrouwelijk schoon. Na 20 jaar huwelijk komt er echter serieus sleet op zijn relatie. Hij wil van zijn echtgenote af om zich volop te kunnen ‘concentreren’ op één van de modellen van zijn lingeriecollectie. Hij vraagt info aan zijn notaris, maar de oplossingen die hij voorstelt kunnen hem niet overtuigen. Tot hij toevallig in de krant een mysterieuze advertentie ziet voor de oplossing van zijn problemen. Zoon Bruno wordt zonder het te weten verliefd op het model van zijn vader en als dat model dan nog de dochter blijkt te zijn van de notaris is het hek van de dam. Zeker als Marie-Louise Derijcke, de bazige echtgenote van Henri ook nog probeert om de notaris te versieren. Ook Marie-Louise wil nu van haar man af en schakelt een Italiaanse ‘proebleemoeplosser’ in. Uiteindelijk wordt de bedrieger bedrogen en blijft Henri alleen achter.

Najaar 2014:

Een Fantastisch Trouwfeest

Blijspel van Robin Hawdon in regie van Yves De Lathauwer

Korte inhoud

Een jongeman die op trouwen staat zet nog even met vrienden voor de laatste keer als vrijgezel de bloemetjes buiten. Maar het loopt uit de hand want de volgende morgen wordt hij wakker met een bult op zijn hoofd en een vreemd meisje naast hem in bed. Hij lijdt aan een lichte vorm van amnesie en herinnert zich de gebeurtenissen van de vorige nacht maar zeer vaag. Hij slaat in paniek als hij beseft wat de gevolgen kunnen zijn als zijn aanstaande bruid het te weten komt. En dan is het hek van de dam, iedereen wordt voor zijn karretje gespannen: het kamermeisje,het onbekende meisje, de getuige. De bruid en haar moeder arriveren ook in het hotel en dat maakt de zaken alleen maar ingewikkelder, maar ook leuker!

Voorjaar 2014:

De Seut

Blijspel van Peter Kremel in regie van Andy Peelman

Korte inhoud

Juliette, Babette en Rosette zijn drie welgestelde, ongetrouwde, wat rijpere zussen die jarenlang met hun onlangs overleden vader hebben samengewoond. Juliette is de bazige, wat hooghartige en dominante zus, Babette is meer het domme en naïeve zusje en Rosette is mentaal achter gesteld en zit reeds jaren in een rolstoel. Rosette kan amper spreken en is ‘selectief’ doof. Juliette en Babette hebben het grootste deel van hun leven zorg moeten dragen voor Rosette en willen na de dood van hun vader van de erfenis genieten en eindelijk los worden gekoppeld van hun zus Rosette. Het stuk begint op het ogenblik dat Juliette en Babette ongeduldig zitten te wachten op de notaris die het testament van de overleden vader komt voorlezen. De twee zussen verwachten een grote erfenis en beginnen al hardop te dagdromen over hun toekomst. Ze hebben echter buiten de seut Rosette gerekend die hun dromen wel eens grondig in de war zou kunnen sturen.Een leuke komedie met heel wat hilarische momenten.

Najaar 2013

Gevraagd: Deftige Kuisvrouw

Blijspel van Romain Deconinck in regie van Roger Bolders

Korte inhoud

Twee mannen zijn op zoek naar werk maar kunnen dit niet vinden. Als blijkt dat er enkel kuis "vrouwen" gezocht worden ligt de oplossing voor de hand!

De mannen verkleden zich als vrouw en raken zo toch aan een job met alle gevolgen vandien! 

Voorjaar 2013

Van De Kant in de Gracht

Blijspel van Walter Van De Velde in regie van Yves De Lathauwer

Korte inhoud

Solange en Richard zijn een gelukkig getrouwd koppel en hebben bovendien nog goed geboerd ook.

Het stond immers boven aan hun verlanglijstje om, indien het ooit financieel mogelijk zou zijn, als tweede verblijfplaats een loft te kopen ergens aan de Belgische kust.

En als ze mogen kiezen; liefst van al op den dijk. Zalig. Wat kan een mens nog meer verlangen want hun droom is werkelijkheid geworden.

Regelmatig gaan ze dan ook samen genieten van dat stukje paradijs op aarde.

Het zijn beiden ook zeer actieve mensen. Richard heeft beroepsmatig een zeer verantwoordelijke bezigheid. Hij heeft zich namelijk opgewerkt tot hoofdboekhouder van een grote firma. Buiten de zee en zijn lieftallige vrouw gaat dus al zijn aandacht naar zijn werk. Solange daarentegen heeft meerdere aandachtspunten en is meer wispelturig van aard. Alle aandacht gaat bij haar nu naar de zwemlessen die zij in het plaatselijke zwemdok, overigens met veel overtuiging, neemt. Zij wil dat tot in de perfectie kunnen. Daarom neemt ze ook privé-lessen. Alain is de lesgever van dienst die toevallig ook graag aan de kust verblijft. Maar hij heeft jammerlijk genoeg geen tweede verblijfplaats aldaar.

Solange kan daar een mouw aan passen….

Najaar 2012:

Gasten zijn Lasten

Blijspel van Paul Coppens en Guy Didelez in regie van Roger Bolders

Korte inhoud

Gevert Burg is schrijver van romantische, passievolle romans. Niemand weet dat zijn schoonmoeder, die eindeloos over haar talloze minnaars kon vertellen, hem daarbij als inspiratiebron diende. Maar schoonmama zit nu in een bejaardentehuis en Gevert voelt hoe de inspiratiebron hoe langer hoe droger komt te staan. De oude vrouw móét bij hem intrekken. Gevert neemt contact op met een sociaal assistente. Zij belooft om een rapport op te stellen. . Maar zo ver is het nog lang niet. Want ondertussen is Liliane, een nieuwe buurvrouw bij Gevert komen aanbellen. Ze werd door haar man afgeranseld en komt bij de schrijver steun zoeken. Gevert stemt toe dat ze een poosje bij hem blijft, waarop Liliane prompt uitbazuint dat ze zich in een vrouwenvluchthuis bevindt. De vrouwen stromen toe, net op het ogenblik dat de sociaal assistente zal terugkomen... Van dan af word vrouwenvluchthuis vooral een vrouwenkluchthuis...

Voorjaar 2012:

Moord

Thriller-komedie van Anthony Shaffer in regie van Yves De Lathauwer

Korte inhoud

Moord vertelt het verhaal van een filmkunstenaar die geobsedeerd door het gewelddadige voorbeeld van legendarische seriemoordenaars zelf "moordspelletjes" opzet en uitbouwt. In de moordspelletjes wil hij in de sporen treden van zijn illustere voorbeelden en idolen. Imitatie in spelvorm van de beruchte moorddaden van "Jack the Ripper" -serial killers. De praktijken van onder andere The Ripper, Andras Pandi, ... doen zijn verbeelding op hol slaan. Voor de ogen van de gekke, glurende buurvrouw oefent de man met zijn minnares verschillende moordspelletjes. De oefening dient vooraf te gaan aan de echte moord die hij wil plegen op zijn vrouw, een gynaecologe die de moordlustige spelletjes van haar man kotsbeu is. Met zijn eigenaardige oefeningen in het moorden wil de filmartiest de latere verdenking op de echte moorddaad van zich afschudden.

Najaar 2011:

Per(r)ongeluk

Blijspel van Pol Anrijs in regie van Roger Bolders

Korte inhoud

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt gooit Isabelle haar dure verlovingsring, die ze van Frederik heeft gekregen, weg over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. In de buurt wordt dit terrein, perron 13 genoemd ! Als Frederik even later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken naar de ring leert hij de mensen die onder de bruggen huizen kennen. Er zijn de oude Achiel en zijn blinde broer Ronny die onder de ene brug huizen en Rita en Vanessa twee onbetrouwbare bedelaars en Suzy, een 18-jarig hoogzwanger meisje, die onder de andere brug verblijven. Wie heeft de ring ? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle ? Wanneer bevalt Suzy ? Slagen Rita en Vanessa er in om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten en zo de alleenheerschappij over perron 13 te bekomen …?

Voorjaar 2011:

Gevangene Ontsnapt

Blijspel van Luc Hoedemaekers in regie van Yves De Lathauwer

Korte inhoud

Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Fernand De Bleeckere directeur is. Een verdiende promotie naar Vorst of Lantin lijkt er voor hem dan ook aan te komen en het laatste administratief onderzoek is eigenlijk alleen nog maar een formaliteit. Maar dan treedt de wet van Murphy in werking. Bert Verelst, een jonge gevangene die werd veroordeeld voor een bankoverval waar hij naar eigen zeggen niets mee te maken heeft, slaagt erin uit zijn cel te ontsnappen en zich in het huis van Fernand te verbergen. Voor Greta, de vrouw van Fernand, hoeft promotie niet zo nodig: zij heeft een relatie met Gène Bauwens, de hoofdcipier. Nadia, de enige dochter van Fernand en Greta, die uit Amerika is komen overvliegen voor het kerstfeest, wordt halsoverkop verliefd op Bert. En omgekeerd. Wanneer ook nog Betty, de zus van Greta, met haar nieuwe vriend Theo opduikt, dan draait alles in de soep.

Najaar 2010:

Madame De Wilde

Tragie-komedie van John Patrick in regie van Roger Bolders

Korte inhoud

Madame De Wilde heeft veel geld geërfd na het overlijden van haar man. Ze wil het goed besteden voordat haar hebberige stiefkinderen er grip op krijgen. De stiefkinderen van hun kant willen haar laten opnemen in een psychiatrische inrichting om haar ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren en zo haar fortuin in hun bezit te krijgen.

In de instelling waar Madame De Wilde door haar stiefkinderen wordt geplaatst heeft iedere bewoner zijn of haar eigen merkwaardige eigenschappen. Het is dan ook allesbehalve een gekkenhuis. Wat is trouwens gek? Of beter nog, wie is er nu eigenlijk gek? En zal Madame De Wilde zich zomaar bij de gang van zaken neerleggen?

Centraal in deze fijne komedie staat de confrontatie tussen Madame De Wilde, haar stiefkinderen en de bewoners.

Voorjaar 2010:

Dood van een Handelsreiziger

Drama van Arthur Miller in regie van Yves De Lathauwer

Korte inhoud

Willy is een lieve vader van twee zoons van een eind in de twintig. Nog steeds heeft hij onrealistische wensen voor hen, meer bepaald van de oudste zoon heeft hij hoge verwachtingen. Willy is zo'n ouder die zijn dromen probeert te verwezenlijken door het leven van zijn kinderen. Hij houdt vast aan valse fantasieën en dwingt zijn zoons ongewild voor een leven te kiezen dat zij niet willen of kunnen leven. Uit de mijmeringen van deze man op zijn retour blijkt dat hij zelf ook een moeizame relatie had met zijn vader. Hij worstelt nog altijd met spoken uit zijn verleden. De oudste zoon lijdt door alle druk aan een minderwaardigheidscomplex en komt in opstand tegen de toch wel goede bedoelingen van zijn vader. In de ogen van de vader faalt hij als hij kiest voor een leven zonder carrière, een leven die de man zelf ook heeft moeten leven. Hij hield lang de schijn op dat hij een fantastisch en geliefd zakenman was, maar in werkelijkheid is hij uitgerangeerd en wordt na vele jaren hard werken zonder pardon aan de kant gezet. Willy verliest steeds meer de grip op zijn leven en op zijn verstand...

Najaar 2009: De Genodigde

Voorjaar 2009: Comme Chez Swa

Najaar 2008: Taxi Taxi Online

Voorjaar 2008: De Bruiloft

Najaar 2007: Een Beeld van een Man

Voorjaar 2007: De Woonkamer

Najaar 2006: Tot Nut van 't Algemeen

Voorjaar 2006: Te Voet naar Scherpenheuvel

Najaar 2005: Volzet

Voorjaar 2005: Schat, je bent een Schat

3de productie 2004: Smullen met Snullen

2de productie 2004: Het Fun...erarium

1ste productie 2004: De Oorvijg

Najaar 2003: Met de zege van de Heer

Voorjaar 2003: De Ingebeelde Ziekte

Najaar 2002: Kille Kille Boeleke

Voorjaar 2002: De Vader

Najaar 2001: Drinken de Goden Duvel

Voorjaar 2001: De Rechtvaardigen

Najaar 2000: Eerlijk en Oprecht

Voorjaar 2000: De Vrek

bottom of page